open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Teži sudar kod Gračanice, povrijeđenog vozača izvlačili vatrogasci
Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-4 u mjestu Donja Orahovica kod Gračanice.
10.11.2020. u 13:52
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, učestvovala su dva automobila, a gračanički vatrogasci su intervenisali u izvlačenju jedne osobe iz automobila.

Povrijeđena su dva vozača i jedan suvozač.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede te je zbrinuta na Odjelu traumatologije i ortopoedije na UKC-u Tuzla, dok za dvije osobe o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili, a zadržane su na posmatranju.

- U 08.42 po pozivu policije da se jedno lice nalazi "ukliješteno" u automobilu u Donjoj Orahovici izašli smo sa tri vozila i četiri vatrogasca. Upotrijebili  smo hidraulički alat i pumpe za oslobađanje i izvlačenje unesrećenog. Intervencija je uspješno izvedena. Zahvaljujemo se MUP-u i Službi hitne medicinske pomoći na saradnji, a unesrećenima želimo što brži oporavak - saopćili su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Gračanica.

Glasnogovornica MUP-a TK Amra Kapidžić kazala je da su uviđaj obavili pripadnici gračaničke policije, te da je nakon toga saobraćaj na ovom dijelu M-4 u potpunosti normaliziran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.