open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Teže od očekivanog: Sarajevo golom Varešanovića savladalo Krupu
Fudbaleri Sarajeva teže od očekivanog savladali su Krupu u susretu 23. kola Premijer lige BiH. Bordo tim je slavio golom Dala Varešanovića, koji je nedugo potom morao napustiti igru zbog povrede lijevog koljena. 
21.03.2021. u 16:52
get url
text

Osim njega, još u prvom poluvremenu zbog povreda su teren napustili Anel Hebibović i Tino Sven Sušić. Ujedno, ovo je bila prva prvenstvena pobjeda Bordo tima u proljetnom dijelu sezonu (remi i dva poraza).

Krupa je na otvaranju meč pokazala da se na Koševo nije došla braniti, a bezidejni igrači Sarajeva u prvom poluvremenu nisu stvorili ni jednu ozbiljniju priliku pred golom Kolaka.

Gosti su se organizovano branili i čekali svoju priliku iz kontranapada. I imali su nekoliko poluprilika, no nedostajao je zadnji pas.

Bordo timu ništa nije polazilo za rukom, a uz to, trener Vino Marinović bio je primoran izvršiti dvije izmjene. Zbog povreda su teren morali napustiti Hebibović i Sušić.
S druge strane Rakić je prijetio golu Sarajeva, ali promjene rezultata nije bilo.

Drugo poluvrijeme domaći su otvorili pokušajem Pejovića iz slobodnjaka, a potom je Mešanović imao stopostotnu priliku. Na ubacivanje Milanovića izašao je sam pred Kolaka, koji je odbranio njegov udarac.

Ipak, u 57. minuti nije bilo spasa za goste. MIlanović je nesebično asistirao, a Dal Varešanović iz neposredne blizine pogađa mrežu. Bio je ovo prvjenac fudbalera koji je tokom karijere nosio i dres mlađih kategorija Liverpoola. 

Nedugo nakon što je pogodio mrežu Krupe u jednom startu Varešanović je, uz bolni krik, napustio teren, a žalio se na povredu lijevog koljena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.