open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Težak posao za Želju: Široki Brijeg zadnji put na Grbavici poražen 2016. godine
Znamo njihove prednosti i mane, rekao je Amar Osim, trener domaćih
24.11.2019. u 08:03
get url
text
NK Široki Brijeg - FK Željezničar 3:3

Zavjesa na 17. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovinu u fudbalu bit e spuštena danas na Grbavici, gdje će Željezničar od 16 sati ugostiti Široki Brijeg.

Izabranici trenera Amara Osima bit će pod imperativom pobjede, jer je Sarajevo jučer slavilo u Vrapčićima protiv Veleža (2:1) i preuzelo lidersku poziciju pred gradski derbi, koji je na rasporedu naredne subote na Koševu.

Dueli ova dva kluba uvijek su neizvjesni. U taboru Željezničara priželjkuju pobjedu i tri boda koja bi ih vratila na prvo mjesto premijerligaške tabele.

Trener Željezničara Amar Osim očekuje da će gosti po običaju na Grbavici igrati otvoreno i da će publika gledati zanimljiv meč.

- Široki obično na Grbavici igra otvoreno, mi smo u posljednjem kolu odigrali solidno, tako da bi susret trebao biti zanimljiv. Nadam se da će publika doći i biti zadovoljna. Široki na tabeli ne zauzima poziciju na kojoj smo ga navikli gledati, ali tabela ništa ne mora značiti. Imaju dobru ekipu, na Grbavici uvijek dobro igraju i imaju dobar omjer protiv nas od kada se igra zajednička liga. Znamo njihove prednosti i mane. Ako budemo igrali kao protiv Mladosti nećemo dobiti, ali ako budemo igrali kao protiv Slobode, imat ćemo šanse za pobjedu - izjavio je Osim.

Optimizma ne manjka ni u taboru gostiju sa Pecare.

- Kvalitetno smo radili u pripremi za derbi protiv FK Željezničara i očekujem kvalitetnu utakmicu na Grbavici - kazao je trener Toni Karačić.

Kada su prvenstvene utakmice u pitanju Široki Brijeg na Grbavici je zadnji put poražen u augustu 2016. godine, a nakon toga, u Dolini ćupova izvukli su tri remija i jednu pobjedu.

Rezultati 17. kola

Velež - Sarajevo 1:2
Tuzla City - Čelik 1:0
Zvijezda 09 - Sloboda 1:1
Mladost - Radnik 0:4
Borac - Zrinjski 0:0

nedjelja

Željezničar - Široki Brijeg (16 sati)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.