open-navfaktor-logo
search
ZOI 2022
Težak pad: Američka skijašica doživjela dvostruki prijelom noge, odmah operisana
Nesretna 24-godišnja američka skijašica Nina O'Brien doživjela je dvostruki lom noge pri padu na ženskom veleslalomu održanom u ponedjeljak na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu.
08.02.2022. u 12:12
get url
text

Ovu vijest potvrdili su iz Skijaškog saveza Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

O'Brien je pala na posljednjoj kapiji, udarila je u zastavicu pritom izgubivši obje skije i velikom brzinom uklizala u ciljni prostor, gdje joj je potom dugo vremena ukazvana pomoć prije nego što je prebačena u bolnicu u Yanqingu.

Tamo su joj liječnici dijagnosticirali lom lijeve natkoljenične i potkoljenične kosti te je odmah podvrgnuta operativnom zahvatu.

- Inicijalni stabilizacijski zahvat uspješno su izveli lokalni liječnici koji su joj pružili izvrsnu pomoć. Po povratku u SAD bit će podvrgnuta daljnjim pretragama - piše u priopćenju Američkog skijaškog saveza.

Oglasila se i Nina O'Brien putem Instagrama.

- Stalno vrtim situaciju u glavi, želeći da sam drugačije prošla nekoliko zadnjih kapija. No, tu smo gdje smo. Operacijom mi je prošle noći stabilizirana potkoljenična kost jer sam, nažalost, imala otvoreni prijelom. Ostalo će biti popravljeno kod kuće, ali zasada sam u odličnim rukama - izjavila je O'Brien.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.