open-navfaktor-logo
search
Tužna godišnjica
Tevhid rahmetli Hatidži Mehmedović 22. jula u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici
Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici će svake godine na ovaj datum obilježavati godišnjicu od preseljenja na Ahiret srebreničke majke Hatidže Mehmedović
17.07.2019. u 20:25
get url
text
Hatidža Mehmedović

Povodom godišnjice od preseljenja na Ahiret srebreničke majke Hatidže Mehmedović, 22. jula, Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici obavještava svoje džematlije da će tog dana u 12:00 sati u Čaršijskoj džamiji proučiti tevhid pred dušu rahmetli Mehmedović. Na taj način će se obilježiti i godišnjica njene smrti.

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici će svake godine na ovaj datum obilježavati godišnjicu.

Hatidža Mehmedović je bila predsjednica Udruženja Majke Srebrenice. U srebreničkom genocidu je izgubila oba sina, supruga, brata i veliki broj bližih srodnika. Ova srebrenička majka se više od 20 godina borila za istinu i pravdu, te pokušavala dokazati šta se zapravo dogodilo u Srebrenici tokom agresije na Bosni i Hercegovinu.

- Sve što sam imala, meni je ubijeno. I ja sam ubijena kad su ubili moju djecu. Ovakvih kao ja ima u Bosni i Hercegovini koliko hoćete. Možete zamisliti kako je provoditi Bajrame kad nema ko vrata da otvori, kad dođu rođendani djeci, a njih nema. Moja agonija nikad neće stati. Meni je presuđeno kad su moja djeca ubijena. Moja duša, kad bi se mogla otvoriti, tuga bi prekrila cijeli svijet - izjavila je Mehmedović 2016. godine.

Njeno srce prestalo je kucati 22. jula prošle godine u 19:30 sati nakon duge i teške bolesti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.