open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva
Teško pretučen: Slobodan Vasiljević u komi, uhapšeno sedam osoba
Prema nezvaničnim informacijama, napadači su čekali Vasiljevića u uglu izvan Parohijskog doma, a kada je izašao, odmah su ga udarili metalnom šipkom po glavi, zatim i po potkoljenici
03.06.2019. u 13:04
get url
text

Slobodan Vasiljević, koji je u noći sa subote na nedjelju teško pretučen u Šekovićima, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. 

- Pacijent je smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju, u jedinici za intenzivnu njegu. On je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Primljen je sa teškim povredama glave i potkoljenice - kazala je. 

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su čekali Vasiljevića u uglu izvan Parohijskog doma, a kada je izišao, odmah su ga udarili metalnom šipkom po glavi, zatim i po potkoljenici.

Kako nam je potvrdio Miljan Bobar, glasnogovornik Policijske uprave Zvornik, zbog sumnje da su učestvovali u ovom krivičnom djelu, dosad je uhapšeno sedam osoba. 

- Oni su sprovedeni u nadležnost tužilaštva i sumnjiče se da su učestvovali u izvršenju krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Obavljeni su pretresi na više lokacija, te su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku - kazao je Bobar. 

Slobodan Vasković na svom blogu objavio je imena nekih od osumnjičenih za pokušaj ubistva Vasiljevića, među kojima su Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD "Boksit" Milići, Nebojša Petković, također uposlen u AD "Boksit" i Stefan Radovanović.

Zastupnik SDS-a u Parlamentu RS Nebojša Vukanović na svom blogu prenosi izjavu Slobodanovog brata koji navodi da su četiri osobe presrele Slobodana automobilom, pretukle ga metalnim palicama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške povrede opasne po život.

Slobodanov brat naveo je i da je on bio sam kada je napadnut ispred crkve u Šekovićima.

- Izašli su iz vozila, i napali ga metalnim palicama, pretukli ga po glavi, tijelu, nogama i rukama, i ostavili ga da leži na ulici nepomičan. Slobodan je zadobio teške tjelesne povrede, ima frakturu lobanje i otvoren prelom potkoljenice, i smješten je u KBC Tuzla, priključen je na aparate za disanje i ljekari se bore za njegov život. Prema mojim saznanjima, među napadačima je bio i Miljan Milić, tjelohranitelj i radnik privatnog obezbjeđenja Rajka Dukića - kazao je Vasiljevićev brat.

Vukanović na svom blogu navodi i da  već duže vremena u Milićima i Vlasenici vladaju velike tenzije i napetost, te sukobi između tzv. "Rajkove milicije", radnika obezbjeđenja kompanije "Boksit" i građana koji kritikuju Dukića.

Na prozivke da iza napada na Vasiljevića stoji Rajko Dukić, vlasnik Kompanije "Milići" se javio Nebojši Vukanoviću i rekao da on nema veze sa napadom i pokušajem ubistva, i da će napadače, koji su zaposleni u njegovoj firmi, ostaviti bez posla u kompaniji, naveo je Vukanović na svom blogu.

Dukić je, navodno, na službenom putu u inostranstvu, a poslije navada ga je, kako je naveo, kontaktirala policija kako bi dao izjavu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.