open-navfaktor-logo
search
Razbojnik uhapšen
Teško povrijeđena: Provalio u kuću starice, tukao je i otrgnuo joj zlatni lančić s vrata
Razbojnik je ušao u kuću starice i pretukao je, a potom joj je otrgnuo zlatni lančić s vrata, koji je prodao jednoj ženi u Zenici
21.05.2019. u 11:50
get url
text

MUP Zeničko-dobojskog kantona predao je danas u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Zenici 38-godišnjeg A. A. iz Zenice, koji se sumnjiči za krivično djelo razbojništvo.

Kako je saopćenju iz MUP-a ZDK, Policijskoj stanici Centar jučer je prijavljeno da je napoznata osoba u ulici Zvečajska u Zenici počinila razbojništvo nad starijom ženom, inicijala V. Lj.

Obavljenim uviđajem je utvrđeno da je razbojnik ušao u kuću starice, te je oborio na pod, zadavši joj nekoliko udaraca nogom. Potom joj je s vrata otrgnuo zlatni lančić i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Tom prilikom V. Lj. je zadobila teške tjelesne povrede, koje su joj konstatovane u Kantonalnoj bolnici u Zenici. 

- Na rasvjetljavanju počinjenog razbojništva i otkrivanju izvršioca odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage, a brzom i koordiniranom intervencijom policije u 22 sata, u ulici Bistua Nuova, pronađeno je i identifikovano lice A. A., koje je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo navedeno razbojništvo - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Operativnim radom na terenu, policajci su došli do saznanja da je razbojnik ukradeni lančić prodao ženi A. B. iz Zenice. Ona je locirana i kod koje su policajci Odsjeka krimninalističke policije pronašli ukradeni lančić.

Nakon hapšenja, A. A. je zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je kriminalistički obrađen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.