open-navfaktor-logo
search
Nesreća kod Doboja
Teško povrijeđen stariji pješak
U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na regionalnom putu Podnovlje - Polje, u mjestu Glogovica na području Doboja, teško je povrijeđen pješak. 
29.08.2018. u 13:39
get url
text

Iz Policijske uprave Doboj saopćeno je kako je do nesreće došlo oko 9 sati, kada je automobil "opel", kojim je upravljao D. V. (67) iz Doboja, udario 81-godišnjeg pješaka G. P., također sa područja Doboja. 

Tom prilikom pješak je zadobio teške tjelesne povrede, te je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na daljem liječenju. 

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

- Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju puta te da posebnu pažnju obrate na pješake koji se kreću po kolovozu ili u neposrednoj blizini kolovoza. Također, apelujemo i na pješake da se kolovozom kreću uz poštivanje propisa o kretanju pješaka, da izbjegavaju kretanje neosvijetljenim dijelovima kolovoza, te da koriste reflektujuće materijale na dijelovime odjeće ili svjetlodobojni prsluk, koji u značajnijoj mjeri pomažu da pješak bude uočen od strane vozača - kazali su iz policije, te dodali da su prilikom kretanja u naselju, pješaci dužni koristiti trotoare, pješačke staze, obilježene pješačke prelaze, poštovati saobraćajne znakove i znakove koje daju ovlaštene službene osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.