open-navfaktor-logo
search
Sudar dva vozila
Teška saobraćajna nesreća kod Livna: Poginule četiri mlađe osobe
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu M.6.1 Livno - Bosansko Grahovo, u mjestu Kovačić u općini Livno,poginule su četiri osobe. 
10.04.2020. u 12:03
get url
text

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Livanjskog kantona, do nesreće je došlo oko 23.15 sati, kada su se sudarili automobili "golf", kojim je upravljao J. M. (21) iz Livna i "land rover", za čijim upravljačem je bio T. P. (46), također iz Livna. 

Tom prilikom poginuli su vozač "golfa" i njegova 20-godišnja suvozačica. Putnici u "golfu" V. V. (20) i I. R. (19) prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje su preminuli usljed zadobijenih povreda. 

Vozač "land rovera" zadobio je lakše tjelesne povrede.

- Kao suvozač u vozilu "land rover" nalazio se I. Š. (38) iz Livna, koji je zadobio teže tjelesne povrede, koje su mu konstatovane i sanirane u Kantonalnoj bolnici u Livnu. Uviđaj na mejstu događaja obavili su pripadnici PU Livno, Sektora kriminalstičke policije MUP-a Kantona 10 i dežurni kantonalni tužilac - kazali su iz policije, dodavši kako je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta.

Kako nam je potvrdila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Livnu, automobil "golf" kretao se iz pravca Livna, a "land rover" iz suprotnog pravca.

- Više informacija o nesreći ne možemo davati u javnost, osim da će biti naložena obdukcija tijela stradalih - kazala je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.