open-navfaktor-logo
search
Direktor Zvezde
Terzićev plan o regionalnoj ligi zaobišao BiH, ali i Hrvatsku
Ideja o osnivanju regionalne lige u fudbalu na prostoru Balkana stara je desetak godina, ako ne i više, no za razliku od ostalih sportova (košarka, rukomet i vaterpolo) nikada nije sprovedena u djelo.
30.04.2020. u 23:42
get url
text

Ovu priču ponovo je aktuelizirao direktor Crvene zvezde, samo što u njegovoj viziji i ideji regionalne lige nema mjesta za klubove iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore ali i drugih zemalja koje su nekada činile SFRJ.

Terzić bi želio udružiti snage sa Rumunima i Bugarima, a u novoformiranoj ligi bi učestvovali najbolji timovi, koji bi na taj način povećali svoje prihode.

- Zvezda je u problemu jer s budžetom od 20 ili 30 miliona eura teško može parirati klubovima iz Lige prvaka i Evropske lige koji imaju budžete od po 50-60 miliona eura pa naviše. S druge strane, mi ne možemo trošiti toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu - rekao je Terzić za srbijanske medije, te dodao:

- Rješenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, s još nekim klubovima iz regije, recimo najboljim ekipama Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.