open-navfaktor-logo
search
Večeras stižu
Terović: Na aerodromu Sarajevo sve spremno za prihvat bh. državljana iz Švedske
Direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović izjavio je da je sve spremno za prihvat bh. putnika iz Švedske, koji će večeras stići na aerodrom u Sarajevu.
05.04.2020. u 15:37
get url
text

- Pripremljena su dva šatora u kojima će se obaviti trijaža. Nakon toga, sa pet autobusa GRAS-a, uz poštivanje socijalne distance, bit će prevezeni u Studenski dom Bjelave. Zato smo jutros obišli prostorije u ovom domu i one u potpunosti ispunjavaju uslove za boravak – rekao je Terović na pres- konferenciji Vlade Kantona Sarajevo i Štaba Civilne zaštite KS.

Također, pozvao je građane da se pridržavaju mjere izolacije, jer će u suprotnom biti smješteni u paviljon sedam Studentskog doma Bjelave.

Prema Odluci Vlade KS da se određuje karanten na području Kantona Sarajevo u domu "Bjelave", iz budžeta Kantona Sarajevo će se finansirati troškovi korištenja objekta za karanten, troškovi za prevoz osoba sa aerodroma do objekta, kao i troškovi osiguranja objekta, dok će Federacija BiH objekat dobiti bez naknade, ali će snositi troškove ishrane, smještaja, liječenja, režijske troškove i eventualno druge hitne nepredviđene troškove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.