Teroristi PYD/PKK-a izveli raketni napad na djecu koja su radila na polju

objavljeno: 06.02.2018. u 13:17

Teroristi PYD/PKK-a jučer su u raketnom napadu ubili jedno dijete, a ranili pet osoba u Azazu i pred očima javnosti još jednom pokazali pravo lice te terorističke organizacije, javlja Anadolu Agency (AA).  

Mete napada terorističke organizacije PYD/PKK-a su džamije, bolnice, škole i sve što nije pod njihovom kontrolom, a jučer su teroristi raketama gađali porodicu Tavil koja je na poljoprivrednim poljima kod Azaza radila kako bi zaradila hranu.

Azaz je grad na sjeveru Sirije kojeg kontrolira opozicija i u kojem je trenutno školski raspust pa djeca idu na polja kako bi porodici donijeli ručak.

Teroristi su raketom pogodili traktor na kojem su bila djeca iz porodice Tavil iz koje je najstariji sin nedavno poginuo u redovima Slobodne vojske Sirije koja s turskom vojskom provodi operaciju “Maslinova grana“.

U napadu je poginuo jedan desetogodišnjak, a ranjeno je četvero njegove braće i sestara i amidža koji je vozio traktor.

Ranjeni su zbrinuti u bolnicu u Azazu, a teško ranjena 13-godišnja Sheyma prebačena je na liječenje u turskom pograničnom gradu Kilisu.

Mala Sheyma se bori za život u bolnici u Kilisu i danas će biti podvrgnuta operaciji, a još ne zna da je u napadu ostala bez 10-godišnjeg brata.

Njen stariji brat Amer Tavil kroz plač je novinaru AA kazao da je još uvijek pod velikim stresom i da mu je teško i govoriti o nesreći koju su porodici uzrokovali teroristi PYD/PKK-a.

-Oni ubijaju sve pred sobom. Šta su im skrivila ova nedužna djeca. Ubijaju moju porodicu koja nema oružje i samo je htjela raditi na polju - kazao je Amer.