open-navfaktor-logo
search
Odlična partija
Teren napustio uz "standing ovation": Šta je Džeko nakon derbija rekao o Mourinhu?
Fudbaleri Rome su u subotu navečer u susretu 37. kola Serie A s 2:0 slavili u gradskom derbiju protiv Lazija.
16.05.2021. u 08:59
get url
text

Iako se nije upisao u strijelce, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je jedan od najboljih pojedinaca u sastavu Vučice.

VEZANI TEKST - Dijamant je kapiten Rome i bez trake na ruci, ova izjava to potvrđuje

Upravo poslije fenomenalne Edinove asistencije ekipa Paula Fonsece je u 42. minuti stigla do prednosti, a pogodio je Henrikh Mkhitaryan.

Džeko je bio taj koji je i tri minute prije kraja susreta izborio isključenje Francesca Acerbija, pa nije bi čudo što je prilikom izlaska s terene doživio "standing ovation" svojih saigrača s klupe.

Taj detalj pogledajte ovdje.

Iskusni bh. napadač bio je itekako zadovoljan pobjedom u gradskom derbiju, iako se nije upisao u strijelce.

- Ova pobjeda nam daje malo radosti, ali znamo da ova sezona nije bila od naših najboljih. Derbi je uvijek derbi, a pogotovo nakon poraza u prvom, željeli smo dati sve od sebe i završiti sezonu na pozitivan - način kazao je Džeko za DAZN nakon utakmice, te dodao:

VEZANI TEKST - Džeko Fonseci priredio oproštaj kakav možda i nije zaslužio, Roma bolja od Lazija

- Trener je prije utakmice rekao da će ovo biti naš posljednji domaći susret, te ako bi mogli pobijediti za njega. Učinili smo to za njega, ali i za nas, za navijače i za klub koji uvijek gleda pozitivno ka naprijed. Zaista smo naporno radii kako bi uživali u sljedećoj sedmici.

Trener za kojeg je Džeko izgarao, a s kojim u posljednjih skoro šest mjeseci nije bio u najboljim odnosima, na kraju sezone napušta Olimpico. Umjesto njega stiže veliki Jose Mourinho...

- On je već donio mnogo entuzijazma. Roma je klub u kojem je teško raditi, tako da nisu mogli zaposliti nikog boljeg za taj posao - poručio je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.