open-navfaktor-logo
search
Ustoličenje Joanikija
Tenzije na Cetinju: Bačen suzavac i šok bombe, građanima naređeno da se povuku
Građani Crne Gore koji se protive ustoličenju mitropolita SPC-a Joanikija na Cetinju i dalje drže pod blokadom sve ulaze u grad.
05.09.2021. u 07:57
get url
text

Od jutros su se desila dva sukoba policije i demonstranata. Demonstranti su bacali kamenje i druge predmete na policiju, bačen je i molotovljev koktel, a policija je uzvratila suzavcima. Očekuje se da će danas na Cetinju biti 1.800 policijskih službenika.

Na Dvorskom trgu na Cetinju policija je intervenisala i razdvojila u više grupa okupljene građane koji protestuju protiv zakazanog ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija na Cetinju.

Kako javlja reporter TVCG, suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe. Suzavac je ispaljen i na Studentskom trgu. Građanima je naređeno da se povuku.

Policija stiže na Belveder, gdje je postavljena barikada građana. Podgoričke Vijesti prenose izjavu demonstranata prema kojoj su pale sve barikade osim kod Belvedera. Pobjeda navodi da se sveštenstvo vratilo u hotel, a da su mitropolit Joanikije i patrijarh Porifirije na Cetinje navodno krenuli helikopterom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.