Nakon što je zbog uložene žalbe pao tender za nabavku goriva, u javnosti se pojavila informacija da KJKP Rad morao posuđivati gorivo od drugih preduzeća kako ne bi došlo do obustave rada i čak da gorivo toče u krugu GRAS-a.

Iz KJKP Rad navode da problema sa snabdijevanjem njihovih vozila gorivom nema, te da će naći rješenje i raspisati novi javni poziv.

- Obavljamo svoj posao bez ikakvih zastoja i imamo dovoljno goriva za naše kamione za odvoz otpada i za vozila Zimske službe. Ne znamo kada će biti okončana procedura o raspisivanju javnog poziva za nabavku goriva. Nemam saznanja da je Rad sipao gorivo u GRAS-u i mogu samo reći da imamo dovoljne količine goriva i potvrditi da svoj posao obavljamo bez zastoja – izjavio je za Faktor Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

Ramić nam nije otkrio od koga i na koji način nabavljaju gorivo.

- Jedino je tačno da smo imali problema sa kvarovima vozila, probušenim gumama. To smo rješavali u hodu. Od jutros na čišćenju snijega radi 40 vozila Zimske službe koji vrše posipanje i razgrtanje snijega na saobraćajnicama. Imamo i dovoljno radnika - kazao je Ramić.