open-navfaktor-logo
search
Reakcije na trijumf
Teletović i Musa najavili isto, Nurkić čestitao, direktor Avdić hvalio atmosferu
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak navečer upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. godine.
28.11.2020. u 09:27
get url
text
get url
text

Najbolji bh. košarkaši u dvorani hotela Hills na Ilidži deklasirali su Bugarsku rezultatom 88:49 i tako napravili važan korak ja plasmanu na završni turnir.

Predsjednik KSBiH Mirza Teletović, makar ako je suditi prema objavi na društvenim mrežama, bio je itekako zadovoljan pobjedom, ali i načinom na koji su igrali izabranici Vedrana Bosnića.

- Bravo momci, svi do jednoga! Od prve, do posljednje minute ste pokazali snagu i zajednšstvo! Posebno bravo selektoru, koji stvara fantastičnu generaciju reprezentativaca! Pružite ovim momcima podršku, a u nedjelju ćemo slaviti plasman na Eurobasket! Haj'mo Bosno, haj'mo Hercegovino - napisao je nekadašnji kapiten naše selekcije, a danas prvi čovjek Saveza.

Nakon pobjede košarkaških Zmajeva oglasio se i Džanan Musa, koji nije mogao pomoći našoj selekciji zbog već poznatih pravila.

- Srce na terenu, ogromna borbenost i napredak. U nedjelju po Eurobasket. Ne možete, a da ne budete ponosni. Bravo ekipa - napisao je Musa.

Za razlikum od Teletović i Muse, Jusuf Nurkić, koji također nije mogao pomoći svojim kolegama, ali ih je podsjetio na početku priprema, samo se kratko oglasio nakon velike pobjede i napisao "čestitam" uz zajedničku fotografiju svojim timskih kolega sa utakmice i dvorane hotela Hills.

 

Bivši kapiten BiH, a danas direktor reprezentacije Samir Avdić, sretan je i zadovoljan nakon pobjede nad Bugarskom.

- Pobjeda, mnogo vrijedna i značajna! Vrhunska ekipa odličnih košarkaša, trenera i još boljih ljudi - napisao je Avdić na Facebook, što mnogo govori o atmosferi u našem timu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.