open-navfaktor-logo
search
U fokusu mladi
Telemach fondacija partner Sarajevo Innovations Festivala
Telemach fondacija od svog osnivanja kao osnovnu preokupaciju ima programe i inicijative posvećene mladima, jačanju njihovih kompetencija kroz poticanje razvoja "soft" vještina, profesionalno usmjeravanje i pružanje podrške obrazovnim inicijativama za primjenu savremenih tehnologija.
09.11.2022. u 15:53
get url
text
Telemach fondacija

- Mi u Telemach fondaciji vjerujemo da poticanjem aktivnosti i partnerstava koji u fokusu imaju razvoj mladih, podstičemo stvaranje inovacija, otvaranje privrednog  potencijala te u isto vrijeme njegujemo i doprinosimo dobrobiti zajednica. Tako zajedno stvaramo društveni kapital kao preduslov ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva, kreiranja bh. društva koje je fokusirano na razvoj i u krajnjoj instanci pruža prilike i omogućava ostanak u Bosni i Hercegovini - kažu iz Telemach fondacije.

Jedan od programa koji ova fondacija provodi jeste partnerstvo sa Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu te udruženjima studenata tehničkih fakulteta širom BiH u okviru kojeg zajedno realiziraju takmičenja, smotre studentskih radova te druge vrste konferencija i sajmova s ciljem pružanja podrške dualnom obrazovanju i stvaranja poticajnog okruženja.

Tako je ovog mjeseca Sarajevo Innovations Festival jedan brojnih projekata na kojima Telemach fondacija učestvuje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Innovations festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih inovativnih radova organizovana od strane STELEKS-a, Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. SIFI pored edukativnog, ima i takmičarski karakter koji predstavlja svojstvenu motivaciju studentima da posegnu za naučno-istraživačkim radom i razvojem liderstva i personalnih vještina. 

U duhu partnerstva sa Telemach fondacijom, ovogodišnje, šesto po redu izdanje održat će se 12. novembra u hotelu Europa pod nazivom Sarajevo Innovations Festival powered by Telemach fondacija. Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a posjetitelji će imati priliku da posjete punktove takmičara i poslušaju prezentacije devet sjajnih radova koji ove godine učestvuju na SIFI-ju. Takmičare ocjenjuju istaknuti profesori, asistenti i stručnjaci iz prakse, a posjetitelji će imati priliku da ih upoznaju i čuju njihova izlaganja.

Telemach fondacija i STELEKS pozivaju sve mlade ljude, studente, profesore i zaljubljenike u nauku da posjete ovogodišnji Sarajevo Innovations Festival i pruže podršku odvažnim studentima koji sve svoje napore ulažu u nauku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.