open-navfaktor-logo
search
Važno partnerstvo
Telekom Srbija i Vodafone potpisali ugovor koji obuhvata i Bosnu i Hercegovinu
Vodafone, vodeća telekomunikaciona kompanija u Evropi i Africi, i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu. Ugovor obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.
08.11.2021. u 15:36
get url
text
Telekom Srbija

Kako se navodi u saopćenju kompanije, ovim strateškim partnerstvom, Telekom Srbija imat će mogućnost da primenjuje sva znanja i iskustva koja su stručnjaci iz Vodafonea sticali i nadograđivali godinama na globalnom tržištu. Taj poslovni odnos će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafoneovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa. Partnerstvom sa Vodafone Procurement Company (Vodafoneovom kompanijom za nabavke), Telekom Srbija imat će pristup kapacitetima za različite nabavke. To znači da ovo partnerstvo osigurava i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmeravanje, konsultantske usluge, odnosno savjetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrednosti, prenosi B92 net.

- Sa oduševljenjem pozdravljamo pristupanje Telekoma Srbija našoj porodici partnerskih tržišta i radujemo se zajedničkom radu u cilju prenošenja našeg znanja i iskustva za potrebe njihovih korisnika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini - izjavio je generalni direktor Vodafone za partnerska tržišta Diego Massidda.

Telekom Srbija je regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja, podsjetio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

- Tokom protekle dvije godine bili smo usredsređeni na transformaciju kompanije, kako bismo mogli da se ravnopravno nosimo sa najrazvijenijim kompanijama u svijetu. Uvjereni smo da će nam saradnja sa Vodafoneom, jednim od globalnih lidera u ovoj delatnosti, osigurati pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unaprijedimo korisničko iskustvo - poručio je Lučić.

Vodafone je, ističe se u saopćenju, najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni opskrbljivač IoT usluga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.