open-navfaktor-logo
search
Odštetni zahtjev
Tehničko sponzorstvo Sarajeva i Erree palo na prvom ispitu
Tehničko sponzorstvo između Fudbalskog kluba Sarajevo i italijanskog brenda Errea, koje je zvanično predstavljeno prije samo nekoliko dana, palo je na prvom ispitu.
09.07.2021. u 00:08
get url
text

Italijanska kompanija napravila je prvi ozbiljan propust, zbog kojeg su fudbaleri Bordo tima u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige nastupili u opremi koja je namijenjena za trening.

VEZANI TEKST - Odakle su dizajneri Erree "ukrali" motiv za opremu Sarajeva?

Kako je tim sa Koševa objavio neposredno pred početak utakmice, na ovaj potez su se odlučili zbog problema sa transportom dresova iz Italije. Iz Sarajeva su poručili da će već u narednoj utakmici, odnosno revanš-susretu protiv Milsamija, igrati u novim Errea dresovima.

Ovaj propust italijanske kompanije koja je naslijedi veliki Nike očito neće proći tek tako jer su prema informacijama portala SportSport.ba dresovi 5. jula trebali stići u Sarajevo.

Isti izvor navodi kako FK Sarajevo već planira poduzimanje određenih mjeta zbog ovog propusta, a Bordo tim će navodno podnijeti i odštetnih zahtjev.

Izgleda da direktna saradnja kluba i tehničkog sponzora, bez učešća posrednika, kojom se prilikom svečanog predstavljanja dresova pohvalio predsjednik Sarajeva Damir Kasum, već na samom startu nije dala najbolje rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.