Na sastanku, kojem su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kao i procesu evropskih integracija.

- Tegeltija je ovom prilikom zahvalio Varhelyiju na kontinuiranom angažmanu i podršci Bosni i Hercegovini u procesu integracija u EU i njegovom zalaganju za perspektivnu budućnost regije Zapadnog Balkana, naglasivši da je stabilan i prosperitetan Balkan u interesu svih. U tom kontekstu, Tegeltija je naglasio značaj implementacije Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan, s ciljem prevazilaženja ekonomskih izazova uzrokovanih pandemijom virusa korona i unapređenja kvaliteta života građana - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tokom sastanka, na kojem je bilo riječi i o aktuelnim političkim izazovima u BiH, Tegeltija je naglasio potrebu unutrašnjeg dijaloga, bez prijetnji i nametanja rješenja i dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.