open-navfaktor-logo
search
Dobrovoljno
Tegeltija pozvao sve sudije i tužioce u BiH da objave svoje imovinske kartone
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, povodom otvorenog pisma sudija Suda Bosne i Hercegovine izdao je saopćenje za javnost.
30.01.2020. u 12:22
get url
text

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom otvorenog pisma sudija suda Bosne i Hercegovine, kojim naglašavaju da ne skrivaju svoje imovinske kartone koje podnose VSTV-u BiH, u što nemam razloga da sumnjam, pozivam ih, kao i sve ostale sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini, a posebno predsjednike sudova i glavne tužioce, da u skladu sa izrečenim, a s obzirom na činjenicu da nacrt Pravilnika o kojem govore u svom pismu još nije stupio na snagu, dobrovoljno objave svoje finansijske izvještaje podnesene 2019. godine.

To bi bio potez koji bi u značajnoj mjeri relaksirao situaciju oko pitanja donošenja novog Pravilnika o finansijskim izvještajima sudija i tužilaca, a ujedno bi i značajno pomogli VSTV-u BiH u argumentaciji stava da su sudije i tužioci u Bosni i Hercegovini profesionalci sa visokim stepenom ličnog i profesionalnog integriteta koji nemaju šta da kriju, što često u svojim javnim nastupima ističem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.