open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Borca
Tegeltija opet provocira: Neka se Varešanović brine kako će i da li će njegov klub da izbori Evropu
Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Sarajevo u derbiju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gosti su imali velikih zamjerki na suđenje Miloša Gigovića.
09.05.2023. u 15:31
get url
text

Bordo tim je na svojoj zvaničnoj stranici u naslovu izvještaju sa utakmice napisao kako je "Sarajevo poraženo od Gigovića i Borca", a medijsko prepucavanje imali su Milan Tegeltija, predsjednik Borca i Mirza Varešanović, trener FK Sarajevo.

Prvi čovjek banjalučkog tima u razgovoru za ATV osvrnuo se i Varešanovićev "nastup" na konferenciji za medije, kada nije želio čestitati Borcu na pobjedi, a istovremeno je prozvao i pomoćnog trenera banjalučkog tima.

- Dva dana pred utakmicu Varešanović je najavio da dolazi da pokori Banja Luku. Očito mu se plan izjalovio, i kada je vidio da na terenu stvari ne funkcionišu kako je on namjeravao, onda je nakon utakmice napao Borac i stručni štab. To je drskost i bezobrazluk.

Rekao sam već, mene njegovo mišljenje interesuje kao snijeg na Madagaskaru. Mene zanima samo šta misli trener FK Borac, a gospodin Varešanović nikada neće, niti bi mogao, biti trener ovog kluba, tako da to šta on misli i piše apsolutno me ne zanima.To je njegova stvar. Neka se brine kako će i da li će njegov klub da izbori Evropu s obzirom na težak raspored koji imaju. Ima on puno veće brige od FK Borac u ovom trenutku - poručio je Tegeltija u razgovoru za ATV.

Sarajevo u petak na Koševu dočekuje Željezničar, potom ide Borcu, a u posljednjem meču ove sezone ugostit će Igman iz Konjica. Bordo tim trenutno je treći sa 48 bodova, ddva više od Želje, tri više od Širokog Brijega i četiri od Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.