open-navfaktor-logo
search
Kad bude neophodan
Tegeltija: Nastaviti pripreme za izbore, CIK će imati novac na raspolaganju
Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija pozvao je danas da se nastavi sa pripremama za predstojeće izbore koji su zakazani za 2. oktobar, te istakao da će Centralna izborna komisija imati novac na raspolaganju kada on bude neophodan. 
17.05.2022. u 22:18
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - HDZ-ovi ministri spriječili donošenje odluke o finansiranju Općih izbora, Bevanda "osuo paljbu"

- Žao mi je što smo došli u ovu situaciju u vezi sa finansiranjem izbora. Nepotrebno insistiranje da se osigura novac do tačno određenog datuma dovodi nas u ovu situaciju u kojoj se danas nalazimo. Nismo uspjeli da osiguramo podršku Vijeća ministara za današnju sjednicu, što je bilo i očekivano - kazao je Tegeltija.

Tegeltija dodaje kako smatra da način finansiranja izbora kroz odluku koju je pripremio CIK nije adekvatan.

- Nastojanje mnogih da optuže Vijeće ministara, pa i mene lično i Republiku Srpsku da blokiramo finansiranje izbora rezultiralo je time da sam ja danas odlučio da se to predloži za sjednici Vijeća ministara i pokazalo se da ta odluka nije mogla da dobije potrebnu podršku - kazao je predsjedavajući Vijeća ministara.

On je zatim pozvao sve one koji su za to zaduženi da nastave pripreme za provođenje izbora u oktobru 2022. godine, te da će novac "do trenutka kada bude neopohodan CIK-u Komisija imati na raspolaganju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.