open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Sarajevu
Tegeltija i Nelson: BiH ne može sama riješiti migrantsku krizu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Ericom Nelsonom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim akcentom na posljedice izazvane virusom korona.
01.09.2020. u 12:36
get url
text

Ovom prilikom, Tegeltija je ukazao na važnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH kako bi se sačuvali ljudski životi i riješila zdravstvena i humanitarna kriza izazvana pandemijom virusakorona, te ubrzao ekonomski oporavak zemlje.

Tegeltija je istakao da je novonastala situacija u zemlji značajno utjecala na dinamiku realizacije prethodno definisanih prioriteta Vijeća ministara koji se odnose na nastavak provođenja reformi i evropski put BiH, naglasivši da Vijeće ministara ulaže maksimalne napore u realizaciji preuzetih obaveza.

Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim problemima u vezi sa migrantskom krizom i trgovinom ljudima.

Sagovornici su zajednički ocijenili da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te ukazali na potrebu veće koordinacije svih nivoa vlasti u BiH, ali i saradnje sa zemljama Evropske unije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.