TechArtova najnovija izvedba: "Panamera" u pakovanju od kojeg zastaje dah

objavljeno: 05.03.2018. u 10:44

Pune tri decenije TechArt se dokazuje kao jedan od rijetkih na tunerskom tržištu, koji ima što reći i pokazati kad su Porscheovi automobili u pitanju.

I pritom mu ništa nije sveto pa u svojim preradama ne staje na detaljima, nego automobile toliko mijenja da im daje nova imena. Tako je "porsche panamera sport turismo" postala "grand GT". TechArt kupcima nudi nebrojene mogućnosti individualizacije, a na konkretnom primjeru izbor je pao na kombinaciju zelene vanjštine i enterijera presvučenog kožom. No, koliko je posebna nijansa zelene boje toliko je posebna i izvedba presvlačenja gotovo cjelokupnog interijera "nappa" kožom s kontrastnim prošivima. Krov je presvučen alcantarom, a ugrađen je i novi upravljač.

Za još sigurniji nastup Porsche je dobio 22-inčne felge Formula IV, prerađen je završetak auspuha, a najzaslužniji za agresivni imidž je wide kit proširenja.

Izmjenama na upravljačkoj elektronici maksimalne vrijednosti 4.0 V8 turbo su podignute s 550 KS i 768 Nm na 640 KS i 900 Nm. Time je vrijeme sprinta do 100 km/h skraćeno za 0,4 sekundi na 3,4 sekunde, a na 200 km/h je nakon svega 8,3 sekundi.