open-navfaktor-logo
search
Kriza na Koševu
Tatar jesenas ubojitiji nego Sarajevo na proljeće!
Sarajevo je u proljetnom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine od moguća 33 boda osvojilo svega 13, što je iskoristio banjalučki Borac.
12.05.2021. u 11:05
get url
text

Tim Marka Maksimovića je na zimskoj pauzi imao 13 bodova deficita za Sarajevom, a sada, tri kola pred kraj prvenstva, ima dva boda više i bitku na naslov prvaka drži u svojim rukama.

VEZANI TEKST - Tektonski poremećaji u svlačionici Sarajeva

Na Koševu su u zimskoj pauzi, čini se, precijenili svoje mogućnosti nakon prodaje najboljih fudbalera tima Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića. Tatar je otišao u Saudijsku Arabiju, Rahmanović u Tursku. Klub je zaradio oko milion maraka. Ako se Sarajevo na kraju sezone ne osvoji titulu i ne zaigra u kvalifikacijama za Ligu prvaka, to će biti posao koji je više odnio nego što je donio. U Bordo timu su shvatili grešku pa je otkaz dobio koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić. Prema nekim informacijama do raskida saradnje tri kola prije kraja prvenstva moglo bi doći i sa trenerom Vinkom Marinovićem.

Benjamin Tatar je u prvom dijelu sezone postigao 10 pogodaka u 17 mečeva. Imao je i četiri asistencije. Sarajevo je na proljeće u 11 mečeva zabilo samo sedam golova.

Vrijedi istaknuti i da je Rahmanović u 14 utakmica iz pvog dijela sezone imao šest golova i isto toliko asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.