open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Tarik Džambić iz BiH osvojio bronzu na Microsoft Office Specialist takmičenju
Svjetsko MOS takmičenje okupilo je učesnike iz više od 130 zemalja
01.08.2019. u 17:13
get url
text
Pobjednička fotografija bh. tima

Tarik Džambić osvojio je treće mjesto na svjetskom Microsoft Office Specialist World Championshipu, takmičenju u New Yorku, saopštio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Time je još jednom pokazano da Bosna i Hercegovina obiluje mladim perspektivnim ljudima pred kojima je uspješna budućnost.

Svjetsko MOS takmičenje okupilo je učesnike iz više od 130 zemalja. Osim Džambića, iza bh. zastave su znanje iz Microsoftovih alata imali priliku odmjeriti još pet mladih učesnika.

- Osvojiti treće mjesto i bronzanu medalju među mnogobrojnom konkurencijom je izvanredan osjećaj. Ponosan sam na čitav svoj tim, kao i na profesora koji mi je bio podrška sve vrijeme zajedno s mojim roditeljima, školom i prijateljima. Također, bez državnog takmičenja iza kojeg stoji Ekonomski fakultet UNSA, bilo bi nemoguće kvalifikovati se na svjetski nivo. Već drugu godinu zaredom, vraćamo se s medaljom i dokazali smo da se trud i rad na kraju uvijek isplati - kazao je Tarik Džambić.

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, više stotina mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje vještine, a pobjednici finalne runde - Državnog IT takmičenja, održanog u junu ove godine dobili su priliku stati rame uz rame s mladima širom svijeta.

Takmičenje se izvodi uz pomoć partnerskih institucija - Ekonomskog fakulteta Banja Luka, Fakulteta informacionih tehnologija Mostar, Elektrotehničke škole Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.