Tanjević o Sabitu Hadžiću: Život mu nije vratio ono što je on dao životu

objavljeno: 08.03.2018. u 12:33

S mnogo emocija o Sabitu Hadžiću, svom učeniku i igraču, govorio je njegov trener Bogdan Boša Tanjević prije početka komemoracije.

- Ovdje smo u jednoj klasičnoj situaciji u kojoj niko nije očekivao sahranu. Iako smo se nadali da ćemo se okupljati na našim roditeljskim sahranama, evo već sada imamo treći takav slučaj u Bosni. Nakon Dinčeta Bilalovića i Mirze, sada je tu Sabo (Sabit Hadžić op.a) - kazao je legendarni Boša pod čijim vodstom je Bosna, čiji je član bio i Sabit Hadžić, 1979. godine postao prvak Evrope.

- To su sve ljudi koji su obilježili jedno vrijeme. Sabit je možda bio i najduže član Bosne jer je kasnije i trenirao u Bosni, a i reprezentaciju Bosne i Hercegovine je vodio na četiri Evropska prvenstva. Mislim da je ovo dramatičan dan, nije ovo vrijeme da se odlazi. Njemu život nikada nije bio lagan. Imao je najteži put od djetinjstva na ovamo. Mnogo ga je stvari poderalo, pogotovo rat i ono vrijeme. Nekako ga je život iznevjerio, nije mu vratio ono što je on dao životu - dodao je Tanjević.

VEZANI TEKST - Komemoracija Sabitu Hadžiću: Dragi moj Sabe, bit ćeš dio mog života dok ja budem durao