- Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije - saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će Klub dovesti do samoodrživosti - ističu Vincent Tan i Ismir Mirvić.

Kako ističe dvojac koji je i zvanično preuzeo upravljanje klubom pored novca, u klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde.

- Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj kluba - ističu zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.

- Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu - poručili su Tan i Mirvić za zvaničnu internet stranicu FK Sarajevo.

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima kluba. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere.