open-navfaktor-logo
search
Boks
Taktika Čeličnog Mikea: Evo kako savladati Tysona Furyja
U proteklih nekoliko dana Mike Tyson je bio čest gost u medijima, mnogi će se usuditi pa čak i reći više nego u vrijeme dok je bio aktivan bokser.
02.05.2020. u 19:38
get url
text

Ipak, 54-godišnji bokser je mnogima zagolicao maštu nakon što je na svom Instagram profilu objavio video na kojem je svega nekoliko sekundi vidi kako trenira, a navodno se sprema za povratak iz bokserske penzije.

VEZANI TEKST - Trening Mikea Tysona izazvao polemike: Bivši svjetski prvak se 54. godini vraća u ring

U razgovoru za The Ring nekadašnji svjetski prvak je objasnio koja taktika je potrebna za pobjedu u duelu sa Tysonom Furyjem.

- Protiv nekoga ko je njegove veličine, ti moraš biti agresivniji bokser, moraš puno micati svoju glavu i biti neuhvatljiv. Ako si protiv nekoga takvog statičan, ti si zapravo laka meta. Moraš napadati, tražiti uglove iz kojih ti udarci prolaze te nikako biti na njegovoj udaračkoj distanci. Moraš ga tjerati da se on kreće prema nazad - objasnio je legendarni "Čelični Mike", te dodao:

- Puno ljudi ne razumije kako veličina i stil nisu najvažnije stvari u ringu. Moral boksera je ono što dovodi do pobjede.

Američki bokser smatra da je upravo to jedan od najjačih aduta trenutnog svjetskog prvaka po WBC-u.

- Dok sam bio u svojim najboljim danima, mislim da sam najveći borac još od Ahila, od početka svijeta, bio sam nedodirljiv. Ako je bilo nekih boraca koji nisu tako mislili, oni su automatski imali veliki problem - objasnio je Mike kako je izgledalo njegovo samopouzdanje. Ono je dovelo do stila boksa i pobjeda zbog kojih je i dan danas, unatoč negativnim stvarima koje si je dozvolio, jedan od najomiljenijih boksača u povijesti. Po mnogima čak i najveći teškaš ikad.

Nažalost, nikad nećemo znati što bi se dogodilo da Mike u vrijeme svoje najbolje forme nije upao u probleme sa zakonom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.