Taksisti iz Sarajeva usred dana na trgu zapaljeno vozilo

objavljeno: 09.02.2018. u 14:59

Nepoznate osobe zapalile su automobil "VW bora", koji je u vlasništvu taksiste iz Sarajeva A. Đ., potvrđeno je iz policije.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, požar vozila na Trgu heroja u naselju Hrasno, jučer oko 11.20 sati Trećoj policijskoj upravi prijavili građani, a ugasili su ga vlasnik i građani.

Povrijeđenih u požaru nije bilo, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. Nakon što su pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni vještak protivpožarne zaštite obavili uviđaj, utvrđeno da se radi o namjernoj paljevini upotrebom otvorenog plamena.

Kako nezvanično saznajemo, vlasnik automobila je jedan od taksista koji su privođeni zbog dovođenja u vezu sa pucnjavom kod zapadne tribine stadiona Koševo, koja se dogodila krajem 2010. godine. Tada je iz automatskog naoružanja izrešetan "mercedes" Envera Suljagića Dade, predsjednika udruženja "Sarajevotaxi", koji je tada zadobio ogrebotine od krhotina stakla.

SIPA je taj slučaj rasvijetlila tri godine kasnije, u sklopu predmeta "Lutka", kada je utvrđeno da je na Suljagića pucao Benan Dorić (u martu 2014. počinio samoubistvo vješanjem u dvorištu kuće u Ulici Hasana Bibera u Velešićima), jedan od članova kriminalne grupe Darka Eleza.