open-navfaktor-logo
search
SIM
Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku za nastavak najljepše sportske priče
Ovogodišnja BH Telecom Sportske igre mladih Turneja radosti, koja će biti održana u 42 bh. grada, a u sklopu koje će, osim takmičenja, biti organiziran i niz zabavno-edukativnih radionica, nastavljena je u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku.
14.09.2020. u 22:05
get url
text

Nakon održanih takmičenja u nekoliko gradova Zeničko-dobojskog kantona, došao je red i na održavanje takmičenja u Tešnju. Dječaci i djevojčice su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i rukometu.

Predstavnici ovog grada na polufinalnim regionalnim takmičenjima bit će malonogometaši iz ekipe FK Borac, kao i košarkaši iz ekipe Spartanci, te košarkašice iz ekipe Basket Junkies. Kada je riječ o rukometnom takmičenju za kategoriju 2006. godište i mlađi, prvo mjesto osvojile su djevojčice iz ekipe ŽRK Bosna.

Srebrenica je već sedam godina zaredom domaćin Igara, a dječaci i djevojčice su se imali priliku takmičiti u malom nogometu, košarci i odbojci. Osvajači Coca-Cola Cupa, takmičenja u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, su dječaci iz ekipe FK Milići, nakon što su u finalnoj utakmici savladali ekipu Peckham 82.

Odbojkaško takmičenje za djevojčice osvojila je ekipa ŽOK Bratunac, a najviše neizvjesnosti bilo je košarkaškom takmičenju. Najbolje košarkašice na takmičenju u Srebrenici su djevojčice iz ekipe Ljubovija 001, a najbolji košarkaši su dječaci iz ekipe Kenguri, koji su u savladali svoje vršnjake iz ekipe "Nismo mi" iz Vlasenice.

- Nakon što smo prošle godine izgubili u finalu, ove godine smo mnogo sretni zbog osvajanja Kinder Joy of moving Cupa u našem gradu i prolasku u dalju fazu takmičenja - kazao je kapiten ekipe FK Kenguri, Nemanja Bojić.

U Zavidovićima su takmičenja održana u malom nogometu i odbojci. Dok su dječaci u ovom gradu pokazali veće interesovanje za takmičenje u malom nogometu, djevojčice su se zabavile na odbojkaškom takmičenju. Ekipa Osice iz Maglaja osvojila je prvo mjesto i očekuje je učešće na polufinalnom turniru za regiju Zeničko-dobojskog kantona.

- Sretne smo što smo kao gostujuća ekipa osvojile Plazma Cup i nadamo se da ćemo jednako uspješne i na polufinalnom turniru, kako bismo išle u Sarajevo - izjavila je Amra Mustabašić, članica ekipe Osice.

Odžak je prvi put ove godine bio domaćin Igara, a takmičenja u ovom gradu su održana u malom nogometu. Najuspješnija ekipa na takmičenju u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, bila je gostujuća ekipa NK Tempo iz Gradačca, dok su u kategoriji 2009. godište i mlađi najbolji bili dječaci iz domaće ekipe FK Jedinstvo.

- Drago nam je što smo se imali priliku takmičiti u našem gradu i radujemo se nastavku takmičenja - rekao je Ajdin Salkanović, predstavnik FK Jedinstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.