open-navfaktor-logo
search
Uskoro završnica
Takmičenja u još četiri bh. grada do velikog finala Sportskih igara u Sarajevu
Igre su u prethodnom periodu održane u Bihaću, Bugojnu i Zenici tako da su i ovi gradovi dobili svoje predstavnike za finalno takmičenje Igara
22.07.2019. u 17:52
get url
text

Na 9. Sportskim igrama mladih preostala su još da se održe takmičenja u četiri bh. grada, u kojim će  djevojčice i dječaci imati priliku da se nadmeću u nogometu, rukometu, košarci, šahu, tenisu, stonom tenisu, atletici, odbojci, odbojci na pijesku i igri između dvije vatre.

Igre će se u narednom periodu održati u Tomislavgradu, Bijeljini, Goraždu i Brčkom, a nakon toga uslijedit će veliko finalno takmičenje na kojem će više od 1.950 pobjednika iz 38 bh. gradova pokazati svoja sportska umijeća, te se boriti za titulu najboljih u državi, saopćili su organizatori.

Velika završnica Igara održat će se od 3. do 7. augusta u Sarajevu, a osim takmičenja mališani će imati priliku obići glavni grad Bosne i Hercegovine te upoznati sve njegove ljepote zahvaljujući partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, "Visit Sarajevo".

Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine sa kojim su mališani na terenima kroz zabavno-edukativne kvizove učili o načelima olimpizma, ali i sporta te će finalisti imati priliku posjetiti i Olimpijski muzej te proći kroz dešavanja sa Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Igre su u prethodnom periodu održane u Bihaću, Bugojnu i Zenici tako da su i ovi gradovi dobili svoje predstavnike za finalno takmičenje Igara. Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da učestvuje u sportskim aktivnostima kroz promociju projekta "BitnaSam" koji se implementira u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a, u cilju razbijanja svih stereotipa kada je riječ o sportu.

Prijave za Igre u Tomislavgradu, Bijeljini, Goraždu i Doboju otvorene su do dana održavanja Igara u pomenutim gradovima, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.igremladih.ba, navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.