- Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nije imao nikakav plan, niti namjeru da tajno snima sastanak koji se odražao u Banskom dvoru. Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme - ističu u saopćenju.

VEZANI TEKST - Stanivuković pokušao tajno da snima Dodika i Vučića, protokol provalio "bubicu"

Nakon prve sugestije, gradonačelniku je bubica, kako navode, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema.

- Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to sa bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tokom čitavog dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled čitavog događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja - zaključuju iz kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Podsjetimo, mimo protokola, gradonačelnik Banje Luke jučer se sastao sa Aleksandrom Vučićem. Na sastanak je otišao sa bubicom, što je delegacija Srbije uvidjela i reagovala.