open-navfaktor-logo
search
Zna se red
Tajna pravilnog ponašanja prinčeva Georgea, Louisa i princeze Charlotte: Ovo su stroga pravila kojih se moraju pridržavati
Dadilja djece vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Maria Teresa Turrion Borrallo, obrazovanje je stekla na slavnom Norland fakultetu u Bathu.
04.05.2020. u 11:06
get url
text

Upravo zbog svojih preporuka i ocjena koje je dobila, Turrion Borrallo bila je pravi izbor za odgoj nestašnih prinčeva i princeza, Georgea, Charlotte i malenog Louisa, a kako izgleda njihovo odrastanje, opisala je Louise Heren u knjizi "Nanny in a Boo".

A da su pravila stroga i da ih se djeca u bez pogovora na kraju pridržavaju, znaju svi. Tako na spavanje odlaze već u 19 sati i to nakon što su se dobro izigrali.

Igra je potrebna kako bi se djeca izmorila i kako bi lakše zaspala, a ono što im je uskraćeno, odnosno limitirano, jeste vrijeme provedeno ispred malih ekrana ili uz kompjuter.

Uz sve to sada već dobro znaju da na važnim javnim događanjima ne smiju biti nestašni.

- Nema zezancije! To je zato što Maria ima sve pod kontrolom i dobro pazi da već kod izlaska iz aviona ili automobila moraju primiti maminu ruku, smijati se, mahati gomili. Plač i tantrumi dvogodišnjaka nisu prihvatljivi – kaže autorica knjige.

Igre prepune edukativnih aktivnosti odvijaju se velikim dijelom vani.

- Puno se voze na biciklima, igraju s psima, uče o vrtlarenju... Da, da ruke su im prepune zemlje, ali uče kako saditi. Ako pada kiša, to ih neće spriječiti da izađu vani. Uz pravu odjeću ništa im neće smetati – govori Heren.

A kada je riječ o obrocima, izbirljivost nije dopuštena i od djece se očekuje da moraju probati baš sve, budući da će, kako odrastaju, morati isprobavati razne delicije na gala večerama.

Uz sve to, djeca se drilaju za javna pojavljivanja i događanja i dobro znaju da se moraju smijati čim se pojave pred narodom.

- Maria im jasno da do znanja da je to prilika da pokažu mami i tati kako su divni. Znaju da moraju biti nasmijani i biti jako dobri kako bi se nakon svega mogli ići igrati... Maria je upoznata sa rasporedom i dobro zna šta i kada se događa i upravo je ona zadužena da im objasni šta se kada i gdje događa – navodi Heren.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.