- Upućujem pitanje premijeru Fadilu Novaliću, federalnom ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači i direktoru Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijadu Krnjiću, zašto zakonita supruga našeg rahmetli generala Mehmeda Alagića nema pravo i ne može da naslijedi njegovu penziju.

U ovim danima kada su nam svima puna usta priče o našem legendarnom generalu njegova supruga želi da se ispravi diskriminacija koja je nad njom urađena.

Nikada ništa nisam radila populistički ali ovim putem pozivam sve medije, to je najveće oružje ove države u posljednje vrijeme, da istraže, da prenesu građanima šta se desilo sa ovom ženom koja je zaboravljena a čiji je čovjek dao sve za ovu državu - kazala je Tajić i dodala:

- Treba da obiđu tu ženu. Prvom prilikom predavanja za penziju dodijeljen joj je Zlatni ljiljan, pa joj je oduzet, o čemu ima sve dokaze da prezentira javnosti. Odlučila je da progovori. Tu ženu su htjeli deložirati, pa je zahvaljujući advokatima koje je angažirala ostala da živi.