open-navfaktor-logo
search
Povišen nivo upozorenja
Tajfun Kammuri na putu ka Filipinima, evakuirano 200.000 ljudi
Očekuje se da tajfun Kammuri, dvadeseti tajfun koji je pogodio tu zemlju u ovoj godini, zahvati tlo na najvećem filipinskom otoku Luzon, s vjetrovima brzine 165 kilometara na sat
02.12.2019. u 21:33
get url
text
Vlasti su povisile nivo upozorenja na tropski ciklon u 35 filipinskih pokrajina

Fiipinske vlasti evakuirale su 200.000 ljudi iz priobalnih i brdskih područja iz straha od poplava i klizišta dok snažni tajfun treba da zahvati tlo u ponedjeljak navečer.

Očekuje se da tajfun Kammuri, dvadeseti tajfun koji je pogodio tu zemlju u ovoj godini, zahvati tlo na najvećem filipinskom otoku Luzon, s vjetrovima brzine 165 kilometara na sat, saopćio je meteorološki zavod.

Aerodromska služba saopćila je da će sva četiri terminala na međunarodnom aerodromu Ninoy Aquino u prijestonici Manili biti zatvorena od 10.00 sati ujutro do 23.00 sata u utorak navečer, zbog mjera predostrožnosti.

Vlasti su povisile nivo upozorenja na tropski ciklon u 35 filipinskih pokrajina i poručile su mještanima koji su na putu tajfunu treće kategorije da budu u stanju pripravnosti zbog mogućih klizišta i poplava izazvanih snažnim vjetrovima i pljuskovima, prenosi Reuters.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.