open-navfaktor-logo
search
Sud potvrdio optužnicu
Tahirović supruzi pod grlom držao nož i izbo joj oca
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Tahirovića zbog krivičnih djela nasilje u porodici i pokušaj ubistva u sticaju.
12.05.2020. u 14:53
get url
text

Adnan Tahirović se tereti da je 13. novembra 2019. u popodnevnim satima prije ulaska u kuću u općini Novi Grad, a u vlasništvu također optuženog Ibre Bostandžije, razbio staklo na prozoru odmah do ulaznih vrata, ušao u kuću i prijetio Alemi Bostandžija, kćerki optuženog Bostanžije.

VEZANI TEKST - Branio kćerku od nasilnika u kojeg je pucao: Ibro Bostandžija pušten na slobodu

Kako se navodi u optužnici, mehničkim predmetom koji asocira na lanac udarao ju je po tijelu nanijevši joj lake tjelesne povrede, potom izvadio predmet koji asocira na pištolj te zamahnutom pesnicom u kojoj je držao taj predmet, udarivši je u glavu, nakon čega joj je stavio pod vrat nož.

Nakon što je čuo buku, otac oštećene sišao je sa sprata kuće držeći u ruci pištolj, razvalio vrata u prizemlju te ugledao optuženog Tahirovića kako drži nož pod vratom njegove kćerke. Optuženi Tahirović odgurnuo je oštećenu i krenuo prema Bostandžiji, te ga udario u glavu.

Prema navodima iz optužnice, Bostandžija je u strahu za život i sigurnost svoje kćerke kao i za vlastiti život ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu Tahirovića koji je zadobio običnu tešku tjelesnu povredu.

Nakon što je Bostandžija izašao pred kuću, optuženi Tahirović ubo je Bostandžiju u stomak i ruke i pritom mu nanio tešku tjelesnu povredu.

Istovremeno, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je i optužnicu protiv Ibre Bostandžije zbog krivičnog djela pokušaj ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane.

VEZANI TEKST - Detalji obračuna punca i zeta u Sarajevu: "Prije dva dana mi je prijetio pištoljem, niko me nije zaštitio" 

Sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženom Adnanu Tahiroviću, dok je, kako smo ranije objavili, Ibri Bostandžiji u petak ukinut pritvor, te je pušten na slobodu. Protiv njega je potvrđena optužnica zbog krivičnog djela pokušaj ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane.

Tahirović je nedavno osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja opće opasnosti. Presudom je proglašen krivim jer je na igralištu na Dobrinji pucao iz kalašnjikova u pravcu A. D. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.