Tadić je, prema pisanju Oslobođenja, željela naplatiti troškove za smještaj u stanu u kojem nije živjela, a koji se nalazi na istom spratu na kojem se nalazi stan njenog sina, u kojem je, piše Oslobođenje, zapravo boravila.

Tadić je u svojoj tužbi protiv države BiH, podnesenoj 13. marta 2019. godine, navela da je od 1. aprila 2016., pa sve do 28. februara 2019. godine bila podstanar u stanu Milana Milidraga u Gradačačkoj ulici na broju 29. Kao dokaz da je živjela u tom stanu od 25 kvadrata, glavna državna tužiteljica je priložila Ugovor o zakupu stana potpisan 1. juna 2015. Sud BiH je u decembru 2019. godine presudio da država BiH Gordani Tadić, pored ostalih troškova, isplati i 5.250 KM za troškove smještaja u toku rada.

VEZANI TEKST - Glavna tužiteljica Gordana Tadić varala državu na naknadi za smještaj?

Tadić je zatim ponovo tužila državu BiH, a u tužbenom zahtjevu je tražila nadoknadu za troškove odvojenog života i smještaja od 1. marta 2019. do 31. 12. 2019. godine. Uz tužbu je priložila Ugovor o zakupu stana potpisan 1. juna 2015. godine sa Milanom Milidragom.

Međutim, ispostavilo se da Milidrag od oktobra 2019. godine uopće nije bio vlasnik stana u kojem je navodno živjela Gordana Tadić.

Tadić je zatim posredno izvijestila javnost da je 25. marta 2019. raskinula ugovor sa Milidragom. Sa činjenicom da je ugovor između Tadić i Milidraga raskinut, te da nije bio snazi u periodu na kojeg se odnosila tužba glavne državne tužiteljice, nije bio upoznat ni njen advokat Senad Pizović.

- Nisam, kako ću ja to znati. Nisam to znao – kazao je Pizović kratko za Faktor, naglasivši da ne želi dalje komentirati ovaj slučaj.

VEZANI TEKST - Gordana Tadić preko portparola prijeti medijima tužbom i traži da se obriše tekst o njoj

Pizović neće zastupati Tadić ukoliko se glavna državna tužiteljica odluči da pokrene proceduru podizanja tužbi protiv medija koji su izvještavali o ovom slučaju.

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća je nakon medijskih izvještaja o ovom slučaju formirao predmet u odnosu na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

U međuvremenu je Oslobođenje objavilo i fotografije stana u kojem je Tadić navodno živjela, a koje potvrđuju da se radi o neuslovnom objektu. S druge strane, Tadić je objavila da je odustala od isplate naknada za odvojeni život, te da nije naplatila sporni novac po drugoj tužbi.