open-navfaktor-logo
search
Sutra dženaza
Tabuti žrtava srebreničkog genocida preneseni na rukama iz Fabrike akumulatora do Musale
Iz kruga bivše Fabrike akumulatora u Potočarima u večernjim satima do prostora Musale u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari izneseni su tabuti s posmrtnim ostacima 19 novoidentificiranih žrtava genocida u Srebrenici.
10.07.2022. u 19:57
get url
text

Tabute sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava na rukama do Musale prenijeli su članovi porodica ubijenih Srebreničana kao i učesnici ovogodišnjeg "Marša mira".

Kolona je formirana od bivše Fabrike akumulatora do Musale u mezarju Memorijalnog centra gdje će sutra biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Na kolektivnoj dženazi 11. jula ove godine u Potočarima bit će ukopani posmrtni ostaci još 50 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Salim Mustafić, rođen 1979. godine u mjestu Tokoljaci kod Srebrenice, najmlađa je žrtva koja će ove godine biti ukopana. Imao je 16 godina u momentu kada je ubijen u ljeto 1995. godine. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika, 2006. godine. Još dvojica maloljetnika koji su u času smrti imali po 17 godina Vahid Smajlović (1978) i Elvir Muminović (1978) naći će smiraj u mezarju MC Srebrenica – Potočari ove godine.

{$galerijaFotografija}

Najstarija žrtva koje će biti ukopana ove godine je Husejin Krdžić.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari do sada je ukopana 6.671 žrtva genocida koji je tadašnja tzv. Vojska Republike Srpske pod komandom ratnog zločinca Ratka Mladića počinila nad Bošnjacima 1995. godine u Srebrenici.

Iznošenje tabuta, musala, Srebrenica, Potočari, 10.07.2022
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.