open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Svjetsko takmičenje iz engleskog jezika u Italiji: Mlada Mostarka među sedam najboljih na svijetu
Osim zavidnih rezultata, putovanje je poslužilo i za sklapanje novih poznanstava, koja bi, vrlo lako, mogla prerasti u prijateljstvo
14.05.2019. u 20:28
get url
text

Irna Mahmutović, učenica sedmog razreda Četvrte osnovne škole iz Mostara, s prestižnog svjetskog takmičenja iz engleskog jezika, kući se vratila s velikim uspjehom, osvojenim sedmim mjestom. 

Mlada Mostarka, na takmičenju koje se već sedam godina održava pod nazivom “HIPPO English Language Olympiad”, bila je jedina finalistica osnovnoškolskog uzrasta iz naše zemlje. Boje Bosne i Hercegovine zajedno sa Irnom, branilo je još dvoje srednjoškolaca na finalu koje se u Veneciji održalo 11. i 12. maja.Na ovoj svjetskoj olimpijadi svoje znanje pokazalo je 35.000 takmičara s tri kontinenta i iz 35 zemalja svijeta.

Iako umorna jer je tek došla s puta, ipak je podijelila impresije s putovanja. Oduševljenje nije krila.

{$galerijaFotografija}

- Presretna sam što sam učestvovala na ovako jednom velikom svjetskom takmičenju. Ponosna sam na ostvareni rezultat. Svi smo odlično znali engleski jezik, ali s obzirom na to da su prva mjesta osvojili učenici iz privatnih škola, mislim da sam predobro uradila - ističe zadovoljno Irna.

Osim zavidnih rezultata, putovanje je poslužilo i za sklapanje novih poznanstava, koja bi, vrlo lako, mogla prerasti u prijateljstvo.

Oduševljena je i Venecijom, gdje je s mamom Ninom, turistički uživala u slobodnom vremenu.  Značajnu ulogu za ovaj rezultat ima i njen mentor profesor engleskog jezika Goran Turajlić, koji je također pratio na takmičenju. A učešće na svjetskom takmičenju i osvojeno sedmo mjesto bit će zapisano zlatnim slovima u historiji Četvrte osnovne škole iz Mostara.

- Dosad nismo imali ovakav rezultat. Puno radimo na unapređenju kvaliteta, postizanju i podizanju standarda na evropskom pa evo i na svjetskom nivou. Ovaj rezultat je dokaz da i mi u BiH imamo izuzetnih, vrijednih pojedinaca i škola koji osvajaju visoke rezultate na svjetskom nivou - kazala je direktorica Seada Kuštrić, dodavši da su odlazak u Veneciju uspjeli sami finansirati. 

Irna Mahmutović
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.