open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Svjetski stručnjaci, jedinstven EXPO i poslovno umrežavanje na prvom TNF-u
Tourism Networking Forum (TNF) 2018., događaj je koji će ugostiti regionalna i svjetska imena iz svijeta turizma, marketinga i biznisa, a bit će otvoren 8. novembra
05.11.2018. u 14:22
get url
text

U Sarajevu je danas predstavljen program Tourism Networking Foruma (TNF) 2018., događaja koji će ugostiti regionalna i svjetska imena iz turizma, marketinga i biznisa 8. novembra u Vijećnici.

TNF je događaj koji će okupiti turističke radnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona (Srbija, Crna Gora, Hrvatska), te radnike iz srodnih poslovnih oblasti koji žele da povežu svoj poslovanje s turizmom. Cilj foruma je poslovno umrežavanje uz kvalitetan edukativni program te promocija turizma kao poduzetničkog potencijala u BiH i regionu (EXPO).

Naida Kraljić, predstavnica Grada Sarajeva, je izrazila zadovoljstvo u ime ove institucije i dodala kako je Grad srdačno prihvatio da bude glavni partner projekta.

- Trenutna gradska administracija na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom vrijedno radi na poboljšanju i afirmaciji turističke ponude našeg grada, čemu svjedoče i statistički podaci porasta broja turista - rekla je Kraljić.

{$galerijaFotografija}

Esad Tanović, direktor JP Sarajevo d.o.o, je pomenuo Vijećnicu i Trebevićku žičaru, kao jedne od najznačajnijih turističkih objekata u gradu.

- Mi smo duboko svjesni činjenice da ti objekti ne mogu sami od sebe stajati. Oni imaju samo smisla ako imamo dobro turističko okruženje, ako imamo umrežene turističke operatore ne samo u gradu Sarajevu nego u cijelom regionu - smatra Tanović.

Dodao je kako turizam ima smisla jedino ako ima dublju perspektivu i širi pogled.

Zvijezda edukacijskog programa je, ističe Adela Bevanda, glasnogovornica TNF-a, hotelijersko-marketinški stručnjak RJ Friedlander, osnivač i izvršni direktor ReviewProa, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji. On će u Sarajevu govoriti o savremenim marketinškim trendovima u turizmu.

TNF će ugostiti i njemačkog marketing stručnjaka Phillipa Klocknera, bogatog iskustva i znanja u oblasti online marketinga.

Jedan od panelista TNF-a je i Enis Avdić, izvršni direktor "Sarajevo Navigatora", koji će na Forumu učestvovati u diskusiji o temi "Inovacije u turizmu, startup kultura". Avdić je izjavio kako je turizam najbitnija grana u kojoj se BiH može razvijati.

- Smatram da su događaji ove vrste jako bitni za razmjenu ideja i znanja između nas i da mogu rezultirati novim projektima koji će unaprijediti ponudu destinacije. Drago mi je da ćemo na panelu imati priliku razgovarati o inovacijama i startup kulturi jer je i "Sarajevo Navigator" prije nekih 12 godina nastao kao mali startup - pojasnio je Avdić.

Ulaz za posjetu EXPO programu je besplatan.

Svečani program će u ulozi domaćina otvoriti gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

EXPO1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.