open-navfaktor-logo
search
Život u doba korone
Svjetski prvak ima desetero djece: "Mislimo da su frižideri puni, a onda ih poslije dva dana otvorimo i vidimo da su prazni"
Nekadašnji mađarski prvak u kanuu Marton Joob prestižna takmičenja i treninge zamijenio je "ubitačnim" tempom u krugu svoje velike porodice.
28.04.2020. u 15:04
get url
text

Naime, on sa suprugom Dorom ima desetero djece, a 11. je na putu.

Marton i Dora namjeravili su imati šestero djece, ali je život imao drugačije planove, a ova velika porodica svoj burni i zanimljivi život prikazuje na društvenim mrežama.

Bračni par iz Segedina kaže da je svakodnevnica sa puno djece svakako izazovna, a da je u karantinu još teže održati rutinu i sve pod kontrolom, s obzirom da škole i vrtići ne rade.

 

Porodica Joob ima dva frižidera i veliki zamrzivač, ali opet se desi da hrane vrlo brzo nestane.

- Mislimo da je sve u redu i da su frižideri prepuni, ali onda ih otvorimo posle dva, tri dana i ispostavi se da su skoro prazni - kaže bivši sportista.

Marton vozi minibus koji ima 17 sjedišta kako bi uspio smjestiti cijelu porodicu u jedno vozilo.

Bračni par Joob kaže da im je ovih dana najveći izazov škola. Njihovo najmlađe dijete ima godinu i dva mjeseca, a najstarije 15 godina.

Šestero od njih su školskog uzrasta već sedmicama uče od kuće, a svi imaju domaće zadatke oko kojih im je neophodna pomoć i nadgledanje.

 

Ipak, Marton i Dora kažu da im je karantin donio i nešto dobro - djeca su postala samostalnija, češće raspremaju svoje igračke i više sarađuju u čišćenju kuće.

- Ovaj virus je promijenio je puno stvari, a prije svega smo malo usporili - kaže Marton, trostruki svjetski prvak u kanuu između 2003. i 2007. godine.

Na kraju, zanimljivo je kazati da ovaj par želi još potomaka.

- Ako Bog da, voljeli bismo još jedno ili dvoje djece - poručuju Dora i Marton Joob.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.