open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Trezor"
Svjedok zaprijetio optuženom: "Mrtav si!"
Krunski svjedok odbrane pri izlasku iz sudnice dobacio prvooptuženom: "Mrtav si". Prije toga je, tokom ispitivanja, optuženi njega optužio da je učestvovao u ubistvima u Banjoj Luci i Zagrebu
27.09.2018. u 17:08
get url
text

Današnje suđenje šestočlanoj grupi za višemilionske pljačke u predmetu "Trezor", obilježile su teške riječi u sudnici banjalučkog Okružnog suda.

Krunski svjedok odbrane Milan Reljić je po završetku svjedočenja i izlasku iz sudnice dobacio prvooptuženom Siniši Straživuku: "Mrtav si".  On je prijetnju prenio svojim advokatima, a tužiteljica Živana Bajić je rekla da to nije čula.

Prije toga je, tokom ispitivanja, Straživuk njega optužio da je učestvovao u ubistvima u Banjoj Luci i Zagrebu.

U predmetu "Trezor" sudi se sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija. Pored prvooptuženog Straživuka, sudi se i Aljoši Galiću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Đorđu Ćulumu.

Optužnica ih tereti da su djelovali od 2008. do kraja 2011. godine na području Banje Luke, Prijedora i Skender Vakufa i počinili više krivičnih djela. U pljačkama sa njima učestvovao je i Reljić, ali je pristao na saradnju i svjedočenje u zamjenu za imunitet.

Tokom današnjeg ispitivanja Straživuk je pitao Reljića da li je 2010. godine kod njega dolazio na slavu, a kada je ovaj to potvrdio, upitao ga je "da li je to godina kada je ubio Ruška Pajića". Dok je Reljić odgovarao da ga "nije ubio", Straživuk je nastavio:

- Gospodin je učestvovao u plaćenim ubistvima u Zagrebu i Banjoj Luci, imamo i dokaze za to – dodao je.

Inače, Pajić je likvidiran u februaru spomenute godine na Čokorskim poljima kod Banje Luke. Ubica je u njega ispalio više hitaca, a samo jedan ga je pogodio u grudi. Svjedok Reljić je danas govorio i o bivšoj supruzi Roksani, čije svjedočenje se u više navrata očekivalo u sudu, ali joj istražni organi nisu mogli ući u trag, a svi pozivi su se
vraćali.

Reljić je objasnio da je ona u Moskvi, ali da uskoro dolazi u RS na kćerkinu svadbu, pa je naloženo da se tada obezbijedi njeno dovođenje.

Krunski svjedok je iznio i neke detalje u vezi pljačke banjalučke Komercijalne banke, odakle je ukradeno oko milion KM, tvrdeći da je sve organizovao Đorđe Ćulum, ali da nije učestvovao u pljački jer ga je "zabolio stomak".

Tokom ispitivanja o drugim krivičnim djelima, tvrdio je da se mnogih stvari ne sjeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.