Pacijenti kod kojih se zabilježi povišena temperatura bit će odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja. Uposlenici bolnice kod kojih se eventualno pojavi povišena tjelesna temperatura, bit će vraćeni kući i stavljaju se pod nadzor Doma zdravlja.

S pojavom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Općoj bolnici je formiran bolnički Krizni štab, koji je sastavljen od 17 uposlenika, koji imaju zadatak da prate higijensko-epidemiološku situaciju i donose mjere u skladu sa uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Podsjećaju da su ranije zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski. Također, prema naredbi Kriznog štaba, a u cilju prevencije širenja koronavirusa u Općoj bolnici će se obavljati samo neophodni specijalističko-konsultativni pregledi, po procjeni specijaliste i tima porodične medicine.

Mole se pacijenti da bez prijeke potrebe ne dolaze u bolnicu, kao i bez uputnice Doma zdravlja ili urgentnim danima Hitne medicinske pomoći, kako bi se zaštitilo zdravlje naših građana.