Petak, 03.04.2020.

Unikatni bh. proizvod

Svilene marame ukrašene Bosančicom s potpisom Belme Tvico-Stambol

Oduševljenje i izuzetan respekt prema dezenu s Bosančicom pokazale su i strankinje prilikom posjete showroomova u Parizu i Milanu, što je za mene predstavljalo posebnu satisfakciju, kazala je između ostalog dizajnerica

Korak dalje u dugogodišnjem stvaralačkom radu jedne od najuspješnijih bh. dizajnerica Belme Tvico-Stambol, napravljen osluškivanjem i uvažavanjem želja brojnih klijentica, satkan je u svilenim maramama.

Uz predznak luksuza kroz svilu od kojih su sačinjene i dizajnericu iznimne reputacije, marame su jedinstvene zbog autohtonog bosanskohercegovačkog pečata.

Na svili koja je sinonim za snagu izraza utkani su bosanskohercegovačko srednjovjekovno pismo Bosančica i dijelovi teksta prenesenog s Povelje Kulina bana, najstarijeg očuvanog dokumenta državnosti BiH.

Dezen marame i dijela kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godne Belme Tvico-Stambol nastao je u saradnji sa svjetski poznatom umjetnicom Taidom Jašarević.

- Željela sam odgovoriti na zahtjeve klijentica da odjevne kombinacije nadograde modnim aksesoarima s mojim potpisom, ali i gotovo svake bh. žene ili djevojke koja u svoj poslovni stil želi ubaciti nešto jedinstveno, bosanskohercegovačko, u vezi s njenim korijenima i tradicijom. Oduševljenje i izuzetan respekt prema dezenu s Bosančicom pokazale su i strankinje prilikom posjete showroomova u Parizu i Milanu, što je za mene predstavljalo posebnu satisfakciju. Otkrit ću malu tajnu kroz ushićenje koje osjećam već s prvim narudžbama marama jer su nas kontaktirali i muškarci koji žele poklon za svoje supruge, kćerke ili majke. Raduje me što će brojne dame biti posebno obradovane, a da to ima veze s mojim stvaralaštvom - istaknula je Tvico-Stambol.

Uz unikatne marame Belma je u saradnji sa dizajnerom Samusa nakita Tarikom Musakadićem pripremila posebno modno iznenađenje. U skladu sa ultimativnim trendom višenamjenskih modnih dodataka, svilenim maramama s Bosančicom pridružene su srebrene kopče i privjesci sarajevskih monumenata. Spoj bh. tradicije i trenda praktičnosti sa aksesoarom u aksesoaru vidljiv je na unikatnim komadima koji se mogu nositi oko vrata, ruke ili kao poseban detalj na torbi.

Dizajnirajući posebne modne dodatke Belma je još jednom pomjerila granice omogućivši svakoj ženi da uz vlastiti odabir načina upotpuni svoj dnevni ili večernji outfit.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh