open-navfaktor-logo
search
Talent kojeg želimo
Švicarci još ne računaju na Omeragića: Kome poznati portal daje prednost za Petkovićev poziv
Mladi 18-godišnji stoper švicarskog Züricha Bećir Omeragić jedan je od talentovanih igrača koje je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević označio kao "projekte za budućnost".
19.08.2020. u 14:54
get url
text

Omeragić, za kojeg se u proteklom periodu zanimao i veliki Milan, zajedno sa Dennisom Hadžikadunićem i Anelom Ahmedhodžićem trebao bi biti rješenje za centralni dio defanzive našeg nacionalnog tima u narednih desetak i više godina.

VEZANI TEKST - Rođeni Sarajlija kvari planove Bajeviću i Misimoviću, Omeragića zove u "A" selekciju

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da bi na adresu mladog fudbalera mogao stići i poziv iz Fudbalskog saveza Švicarske, i to ne za neku od omladinskih selekcija, već za seniorski tim koji s klupe predvodi Sarajlija Vladimir Petković.

Ipak, jedan od najpoznatijih sportskih portala u Švicarskoj Sport.ch smatra kako Omeragić u skorije vrijeme neće dobiti poziv za najjaču nacionalnu selekciju.

Isti izvor smatra kako Jordan Lotomba (21, Nice), Silvan Hefti (22, St. Gallen), Andi Zeqiri (21, Lausanne), Bastien Toma (21, Sion) i Leonidas Stergiou (18, St. Gallen) čine grupu mladih fudbalera koja je najbliža Petkovićevom pozivu.

Zanimljivo, da Leonidas Stergiou, koji je Omeragićev vršnjak, igra na istoj poziciji kao i fudbaler kojeg želi selektor Zmajeva, no Sport.ch dao mu je prednost u odnosu na igrača bh. korijena

- Pored Neben Stergiou još jedan vrhunski talent na poziciji stopera je Bećir Omeragić (18) koji nastupa za Zurich. Bude li u sezoni 2020/2021 ostavio jednako dobar utisak, sigurno da ćemo i njega uskoro vidjeti među pozvanim reprezentativcima - navodi Sport.ch.

Neosporno je, pogotovo na osnovu igara iz prošle sezone, da će se Omeragićevo prezime uskoro pojaviti na jednom spisku, nadati se da će to ipak biti onaj koji sastavlja Dušan Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.