Devet pacijenata bilo je starije, dok je jedan bio srednje životne dobi, a od ukupnog broja preminulih sedam pacijenata je muškog i tri ženskog spola, potvrđeno je za Fenu iz Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Kako su pojasnili svi pacijenti su bolovali od više hroničnih udruženih (dijabetološka, kardiološka, pulmološka, onkološka...) oboljenja.

Od ukupnog broja preminulih, četiri pacijenta su bila iz Banja Luke, dva iz Ribnika, dva iz Laktaša i po jedan iz Prijedora i Bijeljine.

Sva četiri preminula pacijenta iz Banje Luke bili su starije životne dobi. Jedan od njih liječio se u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u periodu od 22. do 31. marta, drugi od 28. do 31. marta, treći od 25. marta do 2. aprila i preminula pacijentica od 22. marta do 5. aprila.

Oba preminula pacijenta iz Laktaša također su bili starije životne, a jedan se liječio u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u periodu od 27. do 31. marta, a drugi od 2. do 6. aprila.

Dvije osobe koje su preminule od posljedica novog koronavirusa bile su iz Ribnika i obje pacijentice bile su starije životne dobi. Jedna od njih u Klinici za infektivne bolesti liječila se od 5. do 6. aprila, dok je druga liječena od 27. do 28. marta.

Pacijent iz Bijeljine, starije životne dobi, koji je preminuo od posljedica novog koronavirusa u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske liječio se od 31. marta do 3. aprila.

Jedan pacijent koji je preminuo od posljedica koronavirusa i bio je srednje životne dobi bio je iz Prijedora i liječen je u Općoj bolnici Prijedor od 18. do 20. marta, a u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u periodu od 20. marta do 1. aprila.