open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Svi koji putuju u Hrvatsku idu u 14-dnevnu samoizolaciju
Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica, na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i Vinac, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf.
25.06.2020. u 08:02
get url
text

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz HR nema te obaveze.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka. Granični prijelaz Deleuša - Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.