Svetislav Pešić preuzeo kormilo Barcelone

objavljeno: 09.02.2018. u 15:11

Baš kao što se posljednji dana spekulisalo bivši košarkaš sarajevske Bosne i proslavljeni srbijanski stručnjak Svetislav Pešić preuzeo je kormilo velike Barcelone.

Popularni Kari imat će zadatak da ti postavi na stabilne temelje i kreira novu rekonsrtukciju i traziciju kluba.

Pešić će na klupi Blaugrane naslijediti Sita Alonsa kojem je prošle sedmice uručen otkaz.

Barcelonu je na gostovanju u Tel Avivu protiv Maccabija vodio Alfred Jube.

Već na startu svog novog mandata na klupi velike Barce Pešić je doni odluku kako njegovi izrabnici više neće trenirati dvaput dnevno.

- Jako sam sretan što sam ovdje u tako velikom klubu. Odluku o povratku sam donio brzo, moj zadatak je da pomognem klubu i da unaprijedim tim. Donio sam odluku o dinamici treninga. Nećemo raditi dva puta dnevno, rekao je Pešić, dodavši:

- Igrače ne možete da motivišete ako vi niste motivisani. Ako ja ne mogu da se natjeram da radim onda neće stvari neće funkcionisati. U ovim vremenima, samopouzdanje je najvažnija stvar, a isto igračima daje trener.

Pešiću će ovo biti drugi mandat na klupi Barcelone. U periodu od 2002. do 2004. godine donio Kataloncima dvije šampionske titule, Kup kralja i pehar osvajača Eurolige.

? Agreement with Svetislav Pesic until the end of the season ? Svetislav Pesic, nou entrenador del FC Barcelona Basket fins a final de temporada ? Svetislav Pesic entrenará al Barça Lassa hasta final de temporada ?? #ForçaBarça!

Posted by FC Barcelona Basket on Friday, February 9, 2018